Google Trendler


Karalama Defterim

Merhaba bu ayki konu pek çok habere, duruma daha geniş açıdan bakabileceğimiz bir istatistiki uygulama olacak. Şu an genel kullanım amacı olarak bir internet sitesi açmadan önce hangi konuda ve ne üzerine site açmanın daha çok trafik çekeceğine karar verirken kullanılıyor.Ancak ben bloğa konu düşünürken güncel haberleri takip etmek adına araştırırken Google Trends ile karşılaştım ve gayet basit ve eğlenceli bir arayüzle incelemeler yapabileceğimizi farkettim.

Peki nedir Google Trends? Google aramalarında kelime veya cümle sorgularının hangi coğrafyada, hangi dillerde ve ne sıklıkla arandığını istatistiksel bilgi olarak kullanıcılara sunan servistir. Yani bu durumda nelerin ne zaman, nerede, ne kadar popüler olduğunu göstermektedir. Şu an hemen bir deneme yaptım.

trends1

Bugün ve şuanın saatiyle Amerika’nın trendleri böyleymiş. Sıralama aşağıya doğru devam ediyor.Bölgesel olarak yüzdelerini de veriyor.

Buna ilaveten oluşturduğu bu istatistikel bilgileri saklayarak hangi yılda neler en çok sorgulandığını da arayabilmeniz mümkün. Bu durum ne kadar tehlikeli bu ayrıca bir tartışma konusu olabilir.

Biz konumuza…

View original post 257 kelime daha

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.